Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

Керівник Херсонської обласної прокуратури Сергій Гриценко провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону

              

Сьогодні, 27 жовтня 2023 року, керівником Херсонської обласної прокуратури проведено координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів щодо стану протидії злочинності, забезпечення законності і правопорядку в умовах воєнного стану.
 
Нарада розпочалась хвилиною мовчання в пам’ять про тих, хто віддав життя за незалежність та суверенітет нашої держави.
 
На початку свого виступу керівник обласної прокуратури нагадав учасникам зустрічі про пріоритети в роботі. Це - фіксація і розслідування воєнних злочинів, яких з 24 лютого 2022 року  правоохоронними органами зареєстровано понад 18,5 тисяч; протидія злочинам проти національної безпеки України та боротьба з корупцією, притягнення винних до відповідальності.
 
За його словами, спільними зусиллями досягнуто певних результатів роботи.
 
«За результатами розслідування російських воєнних злочинів повідомлено про підозру 67 особам, щодо 53 обвинувальні акти спрямовано до суду. Відносно 3 осіб за вчинення воєнних злочинів судами винесено обвинувальні вироки», - заначив він.
 
Необхідно продовжувати наступальну тактику до подальшого викриття реальних зрадників, колаборантів, коригувальників, усіх, хто посягає на цілісність та недоторканність нашої держави. 
 
«З початку повномасштабного вторгнення зареєстровано майже 2 тис. кримінальних правопорушень. Вже повідомлено про підозру 484 особам, які зрадили країну чи працювали на державу-агресора, щодо 396 – обвинувальні акти спрямовано до суду. Засуджено 49, з яких 29 – до реального позбавлення волі, 1 – до довічного ув’язнення», - таку статистику навів керівник обласної прокуратури.
 
Пріоритетним залишається й виявлення та розслідування фактів зловживання при розпорядженні гуманітарною допомогою, бюджетними коштами, виділеними державою на відновлення пошкодженої інфраструктури.
 
У той же час на фоні злочинів росії в Україні, які вийшли на перший план, з’явилася низка проблемних питань, пов’язаних із боротьбою зі злочинністю, зокрема наркоторгівлею, кіберзлочинами, незаконним обігом зброї, торгівлею людьми, корупцією та хабарництвом. «На цих напрямах треба зосередити увагу усіх представників правоохоронних органів», - наголосив Сергій Гриценко. Так само, як і на виявленні і розшуку активів осіб, причетних до збройної агресії проти України, арешті та подальшій конфіскації, вилученні їх майна і коштів, а також права власності російської федерації та її резидентів у дохід України.
 
Окремо Сергій Гриценко зупинився на темі злочинів у сфері охорони навколишнього природного середовища. Тому завдання Спеціалізованої екологічної прокуратури разом з іншими правоохоронцями та державними органами – виявлення та фіксація наслідків таких злочинів, збір доказів для пред’явлення у міжнародних інстанціях. 
 
Учасники наради у виступах розповіли про напрями своєї діяльності, обговорили зауваження щодо роботи та конкретні кроки, які треба зробити для подолання зазначених проблем.
 
У нараді взяли участь керівники правоохоронних органів області, Херсонської обласної військової адміністрації, Херсонського апеляційного суду, органів прокуратури Херсонської області.
 
Підсумовуючи зустріч, керівник Херсонської обласної прокуратури Сергій Гриценко зазначив, що зараз суспільству як ніколи потрібні реальні результати роботи органів правопорядку. 
 
«Наша спільна мета – відновити справедливість і забезпечити відповідальності всіх причетних до скоєння злочинів. Кожного з нас зрештою запитають, що конкретно ми зробили для перемоги України», - резюмував Сергій Гриценко.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 668