Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2023

За участь в організації псевдореферендуму повідомлено про підозру ще двом жителькам Херсонщини

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур двом жителькам області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
 
За даними слідства, одна з підозрюваних, 37-річна жителька села Комишани, у серпні 2022 року вона погодилась на співпрацю із окупаційною владою та зайняла посаду так званого «заступника голови ДВК».
 
На цій псевдопосаді на території тимчасово окупованих Комишан вона брала участь в організації псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф.
 
У її обов’язки входив контроль за роботою інших членів комісії, формування списків виборців, зберігання бюлетенів. А також організація роботи дільниці, де вона розміщувала агітаційні матеріали та російську символіку.
 
Інша підозрювана – 41-річна жінка, як членкиня створеної окупаційною владою «Білозеркої ДВК» здійснювала подворовий обхід жителів селища Білозерка. Залучала їх до голосування щодо приєднання Херсонської області до складу рф.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 464