Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

За недопущення в укриття населення правоохоронцями розпочато кримінальне провадження

               

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, 13 листопада під час чергового ворожого обстрілу Херсона до укриття, що розташоване на території енергетичного підприємства не пустили двох відвідувачів - жінку та чоловіка похилого віку. Містяни прийшли до установи для відновлення особового рахунку споживача. В цей час розпочався масований обстріл і людей не допустили у сховище яким користуються співробітники підприємства і не повідомили їм адресу найближчого укриття.
 
Досудове розслідування триває, проводиться комплекс необхідних слідчих дій, направлених на встановлення об’єктивної істині у справі.
 
Херсон та деокуповані населені пункти регіону постійно зазнають обстрілів російською армією.
 
У таких умовах неприпустимо, аби порушувались норми чинного законодавства та права людей на цивільний захист. Під час повітряної тривоги усі укриття мають бути доступні для населення України. Немає нічого важливішого за збереження життя і здоров’я людей.
 
Відповідальність за доступність та інформування населення щодо їх розташування несуть балансоутримувачі та органи місцевого самоврядування.
 
Якщо вам стали відомі факти недопущення до об’єктів цивільно захисту, звертайтесь на спецлінію 102, а також на гарячу лінію Херсонської обласної прокуратури +38(068)018-90-33.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 616