Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

10 років позбавлення волі з конфіскацією майна - засуджено депутата райради з Херсонщини, який став окупаційним головою Великолепетиського району

             

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур визнано винним у колабораціонізмі депутата однієї з районних рад області (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.
 
Доведено, що у серпні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Великолепетиського району».
 
На займаній посаді він займався підбором кадрів у незаконно створений орган влади, зобов’язував фізичних і юридичних осіб підпорядковуватися окупаційній владі.
 
Крім того, чоловік керував комунальними підприємствами та перепідпорядкував структурні підрозділи Великолепетиської селищної та Рубанівської сільської територіальних громад під своє управління.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 380