Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2023

Співпраця правоохоронців та АРМА в дії – ХМВА передано автотранспорт для комунальної галузі міста

          

20 листопада 2023 року вжитими Херсонською обласною прокуратурою заходами, спільно з СУ ГУНП в області, та Агентством з розшуку та менеджменту активів України (АРМА) в управління Херсонської міської військової адміністрації передано майно вартістю понад 7 млн грн.
 
Це 19 одиниць автотранспорту, серед якого спецтехніка для вивозу побутового сміття.
 
Передача зазначеного майна - настання економічної та матеріальної відповідальності двох херсонських підприємців, яким інкриміновано колабораційну діяльність та пособництво державі-агресору (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Нагадуємо:
Весною 2023 року за клопотання прокурорів Херсонської обласної прокуратури судом арештовано та надано дозвіл на передачу в управління АРМА майно фігурантів, які в період окупації міста активно провадили господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою.
 
Свою компанію зі збирання відходів, надання послуг перевезення речей, оренди вантажних автомобілів вони перереєстрували за законодавством рф. Після цього уклали договори про надання послуг з розрахунками у рублях з представниками окупаційних органів влади, установ та продовжили займатися підприємницькою діяльністю.
 
Наразі обвинувальний акт стосовно них перебуває на розгляді Херсонського міського суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 458