Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2023

Очолила окупаційне «Министерство образования Херсонской области» – жительці Генічеська повідомлено про підозру

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур жительці регіону заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у червні 2022 року 49-річна підозрювана погодилась на співпрацю із ворогом та добровільно зайняла посаду «начальника отдела образования Генического муниципального округа». У лютому 2023 року назва її посади змінилася на «начальник отдела по работе с образовательными учреждениями Генического муниципального округа». 
 
На цій посаді жінка виконувала накази незаконно створених органів, планувала заходи, спрямовані на популяризацію росії: флеш-моби, відкриті уроки тощо.
 
Підтримуючи наративи країни-агресора, давала коментарі пропагандистським медіа.  
 
У жовтні 2023 року жінка отримала від окупантів «підвищення», очоливши так зване «Министерство образования Херсонской области».
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 350