Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Прокурори Херсонщини довели в апеляції незаконність використання освітнього майна, окрім як в навчальних цілях

       

Постановою Південно-Західного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу Херсонської обласної прокуратури, якою повністю задоволено позовні вимоги щодо визнання недійсним і скасування незаконного договору оренди приміщень Херсонського національного технічного університету площею 148,1 кв. м.

 
Прокуратурою встановлено, що у 2019 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України підприємцю передано у платне користування нежитлове приміщення, яке перебуває на балансі вказаного навчального закладу. Орендований об’єкт підприємець почав використовувати як майстерню, що здійснює технічне обслуговування та ремонт автомобілів.
 
Враховуючи порушення  Закону України «Про освіту», який передбачає передачу в оренду майна об’єктів освіти виключно для навчально-виховного процесу та освітньої діяльності, прокуратура звернулась з позовом до Господарського суду Херсонської області, проте суд у задоволенні позовних вимог, відмовив.

 
Не погодившись з прийнятим рішенням та продовжуючи відстоювати інтереси держави, прокуратура подала на вказане рішення апеляцію.

 
На цей час, завдяки наполегливій та принциповій позиції прокуратури, припинено незаконне використання майна університету.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 371