Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Отримала мандат «депутата Херсонської обласної думи» від російської партії – повідомлено про підозру журналістці

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жительці Нової Каховки заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, виготовленні та поширенні у медіа матеріалів, які виправдовують окупацію  української території (ч. 5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, 47-річна підозрювана, працюючи журналісткою на підконтрольній окупантам ТРК «Таврия», створювала відеоматеріали, в яких пропагувала ворожий режим. 
 
Так, 27 вересня 2022 року, на одній з «виборчих дільниць» Херсона,  висвітлювала процес  псевдореферендуму, викривлюючи реальність. У репортажі вона стверджувала: «Вместе с россией мы становимся одной большой семьёй», «…люди идут, несмотря на угрозы обстрелов вооруженных формирований Украины». 
 
Судово-лінгвістичною експертизою підтверджено, що висловлювання телеведучої виправдовують окупацію української території. 
 
У вересні 2023 року підозрювана добровільно взяла участь у виборах до створеної окупаційною владою «Херсонской областной думы» від російської правлячої партії «єдина росія».
 
З травня 2023 року жінка проводила інформаційну діяльність, направлену на популяризацію партії країни-агресора, та агітувала за себе, як політика. Восени вона отримала «мандат» та стала «депутатом» «Херсонской областной думы первого созыва». 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 414