Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2023

90-ті роковини найдраматичнішої трагедії українського народу

  

Голодомор - свідомий акт геноциду з боку сталінської влади, вбив мільйони жителів України. 
Штучний голод був влаштований не лише для того, щоб загнати українських селян у колгоспи, а й для придушення національного руху опору – вище керівництво радянського союзу боялося втратити республіку.
«Закон про п’ять колосків» - принизлива та жорстока директива. Катуваннями та розстрілами селян карали за жменю пшениці, яку вони вимушено несли додому, рятуючи від голоду себе та дітей. 
За провал політики колективізації людей карали конфіскацією абсолютно всіх харчів, навіть тих, що були малопридатні для споживання.    
Впродовж 1932-1933 років за офіційними даними від голоду померло майже чотири мільйони людей, переважна більшість – українці. Та експертно визнається ще понад шість мільйонів втрат ненародженими.
Цього року ми відзначаємо річницю Голодомору в умовах повномасштабної війни із росією, країною, яка переймає від радянського союзу тоталітарні і варварські методи управління. Та чия агресія також супроводжується геноцидом - путінська орда не приховує намірів знищити українську націю. 
В підтримку нашої боротьби проти цинічного та зухвалого ворога 55 країн світу визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом.  
Запаліть свічки в пам’ять про закатованих радянською владою українців та тих, кого щодня на території України вбиває сучасна росія.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 379