Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2023

Звільнений за корупцію з посади в українській школі, тепер курує соціальну галузь при окупантах – підозрюється освітянин з Херсонщини

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі жителю регіону (ч.5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, 63-річний підозрюваний, підтримуючи ідеї «русского мира», добровільно пішов на співпрацю із ворогом. У серпні 2022 року, за призначення так званого губернатора Херсонської області Сальда, обійняв посаду «заступника голови Каховської військово-цивільної адміністрації». 
 
На цій посаді організовує роботу відділів культури, спорту, у справах дітей та молоді. Контролює соціальну галузь та координує функціонування дошкільних та загальноосвітніх закладів, створених окупаційною владою на базі освітніх закладів територіальних громад Каховського району. 
 
Відомо, що до окупації регіону чоловік працював у Каховській школі вчителем географії. В 2019 році також вів військово-патріотичний гурток, який через неефективність припинив існування. Раніше, за прояви корупції був звільнений з посади  директора цього закладу. 
 
Досудове розслідування здійснюється  УСБ України в області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 546