Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2023

У Херсоні судитимуть ще одну місцеву жительку, яка брала участь у проведенні псевдореферендуму

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачена під час тимчасової окупації Херсона брала участь у проведенні так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території регіону.
 
З 23 по 27 вересня 2022 року як член незаконно створеної «ДВК» жінка обходила домівки мешканців селища Зимівник Херсонської міської громади та збирала голоси, вимагаючи від них поставити потрібну відмітку в бюлетенях. 
 
Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетені військовим рф для подальшої фальсифікації результатів так званого «голосування». 
 
Правоохоронці викрили жінку на звільнених у ході стабілізаційних заходів районах Херсонщини. 
 
Наразі вона утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
 
Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 422