Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2023

Сприяли видачі російських паспортів місцевому населенню – чотирьом жителькам Херсона повідомлено про підозру

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності чотирьом місцевим жителькам (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані пішли на співпрацю із ворогом. Троє з них обійняли посади так званих «специалистов отдела паспортно-визовой службы Управления Федеральной миграционной службы ГУ МВД Херсонской области». Ще одна – у Корабельному міському відділі цього ж псевдоправоохоронного органу.
 
На цих посадах підозрювані виконували вказівки окупантів, чим фактично сприяли примусовій «паспортизації» місцевого населення.
 
Також вони забезпечували видачу адресних довідок, займались перекладом паспортів громадян України та інших документів українського зразка російською мовою для подальшого отримання паспорту рф.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 448