Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2023

Повідомлено про підозру депутату та місцевій жительці з Херсонщини, які стали «посадовцям департаментів» окупаційного міністерства

              

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури депутату Каховської районної ради та місцевій жительці  заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, у вересні 2022 року 48-річний депутат обійняв посаду «начальника відділу земельних відносин Департаменту племінного тваринництва, рослинництва та земельних відносин» у незаконному органі влади – «Міністерстві сільського господарства і рибальства Херсонської області».
 
У листопаді 2022 року пішов на «підвищення», очоливши вищевказаний «Департамент». 
 
На псевдопосаді він формував апарат незаконного органу влади та вживав заходів для його функціонування. В межах повноважень контролював  галузь сільського господарства, перереєстрацію агропідприємств за російським законодавством.  
 
Інша підозрювана - 56-річна жінка обійняла посаду так званого «начальника відділу фінансової політики і держпідтримки Департаменту агропромислового комплексу Херсонської області».
 
У вересні 2022 року, після реорганізації «Департаменту» в окупаційне «Міністерство сільського господарства і рибальства», очолила структурний підрозділ – «Департамент бухгалтерського обліку, фінансування і координації підтримки агропромислового комплексу».
 
Підозрювана вела бухгалтерський облік псевдоміністерства, займалася бюджетними питаннями та складала звітності щодо використання грошей, вела внутрішній фінансовий контроль.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 526