Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

Колишній директор Музею історії Нової Каховки отримав підозру у колабораційній діяльності та виправдовуванні агресії рф проти України

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної  та Каховської окружної прокуратур жителю Херсонщини заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії рф (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, 66-річний підозрюваний, колишній директор Музею історії Нової Каховки, добровільно погодився на співпрацю із ворогом на території тимчасово окупованого Каховського району. Чоловік веде антиукраїнську пропаганду у засобах масової інформації країни-агресорки та називає себе «заведующим сектором пресс-службы Каховской администрации». 
 
У своїх коментарях для російських медіа підозрюваний виправдовує збройну агресію проти України та окупацію територій. Називає «воєнними злочинцями» саме українську армію та перекладає на неї відповідальність за злочини рф - йдеться зокрема про руйнування Каховської ГЕС та Музею історії Нової Каховки. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 380