Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2023

Судитимуть експосадовицю Херсонської міської ради, яка очолила «відділ доходів Департаменту фінансів» окупаційної адміністрації

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 40-річної колишньої посадовиці Херсонської міської ради за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством установлено, що під час тимчасової окупації Херсона обвинувачена перейшла на бік ворога. У червні 2022 року вона обійняла посаду так званого «начальника відділу доходів Департаменту фінансів» окупаційної адміністрації Херсонщини. 
 
На псевдопосаді жінка виконувала адміністративно-господарчі функції, забезпечуючи роботу структурного підрозділу незаконно створеної адміністрації. Забезпечувала формування фінансових документів, у тому числі списків на заробітну плату працівників установ, організацій від окупаційної влади держави-агресора.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 565