Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

У Херсоні судитимуть священника УПЦ (МП), який торгував зброєю та боєприпасами

         

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно священника однієї із місцевих церков УПЦ (МП) за фактом придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Слідством установлено, що  обвинувачений у вересні 2023 року продав два зенітно-ракетні комплекси «Ігла», призначені для ураження повітряних цілей, а також три порохових заряди до ручного протитанкового гранатомета. За це він отримав 3 тис доларів США.
 
Також правоохоронці встановили місцезнаходження ще двох схронів зі зброєю і боєприпасами. Вони розміщувалися у підвалі багатоповерхового житлового будинку та на земельній ділянці, що належить чоловіку.
 
Серед виявленого – кулемет, автомат АК-74, порохові заряди, гранати, набої з магазинами різного калібру, штик-ножі.
 
Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду. 
 
Чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювалося Херсонським РУП ГУ Нацполіції в Херсонській області, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 624