Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

Впроваджувала стандарти освіти країни-агресора на Херсонщині - колишній директорці школи повідомлено про підозру

               

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури колишній директорці однієї зі шкіл у Білозерській громаді заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, 56-річна підозрювана, під час тимчасової окупації Херсонщини допомагала представникам держави-агресорки впроваджувати російську програму навчання.
 
У серпні 2022 року на базі Кізомиської школи за наказом окупаційної влади було створене «Государственное бюджетное образовательное учреждение Херсонской области «Кизомысская школа Белозерского муниципального округа». Підозрювана очолила цей заклад, написав відповідну заяву до так званого «департаменту освіти і науки ВГА Херсонської області». 
 
На цій посаді жінка забезпечила навчання у закладі російською мовою за російськими підручниками, роздала їх дітям. Підбирала у колектив вчителів, які працювали за російськими освітніми програмами.        
 
Досудове розслідування здійснюється Відділенням поліції 1 ХРУП ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 433