Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

У Херсоні правоохоронці припинили діяльність ОЗГ, яка спеціалізувалася на збуті сурогатного алкоголю та контрафактних тютюнових виробів

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури чотирьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у виготовленні, збуті підакцизних товарів, а також зберіганні, придбанні, та збуті підроблених марок акцизного податку (ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204, ч. 3 ст. 199 КК України).
 
За даними слідства, у березні 2023 року двоє братів, жителів Херсона, організували та очолили злочинну групу, до складу якої залучили спільних знайомих.
 
У Херсоні група займалася незаконним виготовленням алкогольних напоїв, їх зберіганням та збутом. Через мережу роздрібної торгівлі вони реалізовували виготовлений алкоголь та контрафактні тютюнові вироби. 
 
Сам процес виготовлення алкогольних напоїв відбувався без дотримання санітарних норм. Спирт невідомого походження «бутлегери» розводили водою, розливали у пластикову тару і розвозили замовникам та по точках продажу. 
 
За місцем виготовлення і зберігання незаконної продукції, а також проживання фігурантів правоохоронці провели обшуки. Вилучили тютюнові та алкогольні вироби, документи та чорнові записи, засоби зв’язку, два автомобілі, ємності з барвниками, ароматизаторами та понад 200 тисяч гривень. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 357