Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2023

Незаконно ув’язнювали та катували цивільних під час окупації Херсона – повідомлено про підозру військовослужбовцю рф та громадянину України

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні із цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни військовому рф та громадянину України (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, під час окупації Херсона, двоє 32-річних підозрюваних, громадянин України, що обійняв посаду у псевдоправоохоронному органі та нацгвардієць рф, разом з іншими військовими країни-агресора, незаконно ув’язнювали місцевих мешканців у захопленій будівлі ГУНП в Херсонській області. Там застосовували відносно утримуваних психологічне та фізичне насилля.
 
Затриманих допитували  застосовуючи різні методи катувань, по кілька годин поспіль. У тому числі сексуалізованим - тортури статевих органів електрострумом. Змушували свідчити проти себе, рідних та знайомих, схиляли до співпраці із окупантами.  
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.
 
Довідково: наразі встановлено понад 90 осіб, які незаконно утримувались у захопленій будівлі Головного управління Національної поліції в Херсонській області. Задокументовано 3 факти смерті цивільних від тортур.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 545