Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

У Херсоні судитимуть професорку, яка очолила при окупантах морський виш

               

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно професорки, колишньої завідувачки однієї із кафедр Херсонського національного технічного університету за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2, КК України).


Слідством установлено, що під час окупації міста Херсона обвинувачена підтримала окупаційну владу. У вересні 2022 року вона обійняла посаду так званого «проректора з наукової роботи» та стала «головою приймальної комісії» захопленої окупантами Херсонської державної морської академії. Згодом вона отримала від загарбників «підвищення», ставши «виконувачем обов'язків ректора».


Жінка впроваджувала стандарти освіти рф, займалась добором нових працівників, агітувала абітурієнтів до вступу в захоплений виш. Організовувала отримання закладом ліцензії для видачі дипломів російського зразка.


Також за її сприяння в приміщенні навчального закладу було розміщено виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання території до рф.


Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 513