Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2023

На Херсонщині судитимуть депутатку селищної ради, яка стала окупаційною головою села Велика Благовіщенка

            

Прокурори Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутатки Горностаївської селищної ради від «ОПЗЖ» за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачена в умовах воєнного стану пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду так званого «руководителя Великоблаговещенского территориального поселения Горноставской ВГА».
 
На псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в незаконно створеному органі влади. Закликала місцевих жителів до співпраці із ворогом, обмінювати українські паспорти на російські. Місцевих фермерів та підприємців змушувала перереєстровувати майно за законами рф, інакше погрожувала «націоналізацією» їхніх підприємств.
 
Також здійснювала управління захопленими комунальними підприємствами, що розташовані у громаді.
 
Обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі строком 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими УСБ України в Херсонській області.      
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 426