Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2023

Прокуратура через суд вимагає привести у належний стан ще одне укриття у Херсонському районі

             

Органи прокуратури Херсонської області продовжують вживати заходів представницького характеру, спрямовані на зобов’язання власників та балансоутримувачів привести у стан готовності сховища в регіоні.
 
Так, прокурори Олешківської окружної прокуратури звернулися до суду з позовом до балансоутримувача протирадіаційного укриття, яке розташоване у закладі освіти з вимогою приведення захисної споруди цивільного захисту у належний технічний стан та готовності до укриття населення. Наразі Одеським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі.  
 
Встановлено, що протирадіаційне укриття у Херсонському районі, яке розраховане на 150 осіб, не готове забезпечити захист цивільного населення та у разі використання за призначенням може створювати загрозу для життя та здоров’я людей. 
 
У приміщення відсутні комунікації, захисні двері, первинні засоби пожежогасіння, перевірка роботи у режимах чистої вентиляції та фільтровентиляції – не проводилась. Також не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань тощо. 
 
Прокуратура вимагає привести у належний стан захисну споруду та укомплектувати необхідним майном на розрахункову кількість осіб, що укриваються, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування сховища. 
 
Довідково: упродовж 2023 року прокурорами органів прокуратури Херсонської області направлено до судів 9 позовів про зобов'язання балансоутримувачів та власників привести укриття у стан готовності, з них 4 задоволено.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 376