Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2023

Очолила «ДВК» у Тягинській громаді на Херсонщині та організовувала псевдореферендум - підозрюється місцева жителька

           

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру місцевій мешканці у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, восени 2022 року підозрювана брала участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо приєднання тимчасово окупованої території Херсонщини до складу рф. Для цього вона очолила так звану «ДВК», створену на території Тягинської громади.
 
Жінка формувала склад «комісії», організовувала і контролювала роботу її «членів», складала «списки виборців» та підписувала документацію. Також вона займалась облаштуванням «дільниці».
 
Крім того, особисто ходила по домівках мешканців Тягинської громади, закликаючи їх брати участь у «голосуванні» та видавала «бюлетні». 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 379