Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2023

Очолив підрозділ захопленого управління водних ресурсів та надавав техніку для побудови укріплень окупантів – підозрюється депутат селищної ради з Херсонщини

      

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної  прокуратур депутату Іванівської селищної ради заочно повідомлено про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2  КК України).
 
За даними слідства, 61-річний підозрюваний пішов на співпрацю із ворогом та обійняв посаду так званого «начальника Ивановского эксплуатационного участка» у створеному окупаційному владою «Государственном унитарном предприятии «Бассейновое управление водных ресурсов Херсонской области». 
 
Використовуючи «службове становище», чоловік надавав у розпорядження  представників збройних сил рф комунальну техніку, яка перебувала на балансі Іванівського міжрайонного управління водного господарства. Її ворог використовував для зведення військових укріплень та перевезення «особового складу» так званої «Народної міліції Донецької народної республіки».    
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 453