Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

Стала працювати в Олешківській окупаційній адміністрації на Херсонщині – підозрюється екскерівниця підрозділу Пенсійного фонду

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур колишній начальниці одного з сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, 49-річна підозрювана у лютому 2023 року обійняла посаду так званого «начальника отдела по делам детей, опеки и попечительства Алешкинской военно-гражданской администрации» - псевдооргані, створеному окупаційною владою регіону. 
 
У цей же час жінка вступила до політичної партії «єдина росія», зареєструвалася як кандидат у депутати та у вересні 2023 року взяла участь у псевдовиборах до незаконного органу влади, а згодом очолила «Совет депутатов Алешкинского муниципального округа». 

У липні 2023 року на посаді так званого «заместителя главы военно-гражданской администрации Алешкинского муниципального округа» забезпечувала проведення примусової евакуації цивільних з Олешок до рф.
 
Також жінка примушувала місцевих жителів, які мають статус опікуна, надавати відповідні відомості окупаційній владі. У разі відмови погрожувала вилучити дитину з родини. Схиляла батьків-вихователів вивозити дітей на територію російської федерації. 
 
Переконувала людей отримувати паспорти та інші документи, які видавали відповідні служби країни-агресорки. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ  України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 368