Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

Повідомлено про підозру так званій очільниці «управления труда и социальной политики Херсонского городского округа»

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур жительці Херсона повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 
 
За даними слідства, колишня працівниця соціальної сфери, під час тимчасової окупації Херсона, добровільно погодилась працювати на нову «владу». У серпні 2022 року вона стала «начальником отдела обслуживания льготных категорий граждан управления труда и социальной политики города Херсона», яке згодом перейменували на «управление труда и социальной политики Херсонского городского округа».
 
На цій посаді жінка виконувала функції щодо переналаштування соціальної сфери регіону під стандарти країни-агресора. Вона налагоджувала взаємодію з окупаційними організаціями та установами, розробляла посадові інструкції підлеглих. 
 
Сприяючи створенню позитивного іміджу окупаційної влади, псевдопосадовиця під приводом оформлення соціальних виплат від рф збирала відомості про місцевих жителів та вносила їх данні до російських реєстрів. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 365