Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2024

Обійняла керівну посаду у незаконному пенсійному органі Херсонської області – місцевій мешканці повідомлено про підозру

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури місцевій мешканці заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана під час тимчасової окупації Херсона пішла на співпрацю з ворогом. У липні 2022 року вона обійняла посаду «заместителя председателя» у незаконно створеному органі - «пенсионный фонд Херсонськой области».
 
Вона брала участь в організації роботи фейкової установи, добору співробітників та їх подальше «навчання», видавала відомчі нормативно-правові акти та складала розпорядчі документи.
 
Наприкінці жовтня 2022 року після оголошення так званого «приєднання» Херсонщини до складу рф вказаний псевдоорган було реорганізовано в «отделение фонда пенсионного и социального страхования российской федерации по Херсонской области». В ньому підозрювана стала «заместителем управляющего», де продовжила працювати на користь держави-агресора.
 
До переходу на бік ворога, підозрювана працювала заступницею начальника – начальницею одного з відділів Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 514