Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

Судитимуть депутата селищної ради з Херсонщини за привласнення коштів на ремонті систем водопостачання

           

За процесуального керівництва прокурорів Олешківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата селищної ради за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
Слідством установлено, що обвинувачений будучи уповноваженою особою підрядної організації, яка у 2019 році на замовлення Білозерської селищної ради проводила капітальний ремонт системи водопостачання у с. Томина Балка, привласнив бюджетні кошти. 
 
Він підписав акти виконаних робіт, хоча фактично вони не були виконані у повному обсязі. Використовувались будівельні та комплектуючі матеріали, які не відповідали проєктно-кошторисній документації. 
 
Також встановлено, що інженер технічного нагляду неналежним чином перевірив на місці відповідність обсягів та виду фактично виконаних робіт на об`єктах із відомостями, зазначеними в наданих йому підрядником документах, та підписав вказані акти.
 
Це стало підставою для перерахування на рахунок підрядної організації надлишкових понад 195 тис. грн бюджетних коштів, чим спричинено шкоду селищній раді. 
 
Довідково: в окремому кримінальному провадженні обвинуваченому інкриміновано державну зраду, що скоєна в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). У серпні 2022 року він став «заступником головного лікаря з технічних питань» у захопленій окупантами Білозерській центральній районній лікарні. Обвинувальний акт перебуває на розгляді суду. 
 
Також стосовно інженера технагляду матеріали виділені в окреме кримінальне провадження та обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Йому інкриміновано службову недбалість.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 417