Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

Псевдокерівниці Великолепетиської лікарні на Херсонщині повідомлено про підозру у пособництві ворогу

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру лікарці у пособництві країні-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 
 
 
За даними слідства, підозрювана маючи проросійські погляди, пішла на співпрацю з окупаційною владою. У серпні 2022 року вона очолила захоплену у Великолепетиській громаді лікарню, в якій раніше працювала та тимчасово виконувала обов’язки директора. 
 
Підтримуючи дії держави-агресорки, жінка перереєструвала лікарню за російським законодавством, активно реалізовувала окупаційну політику щодо налагодження російської системи охорони здоров’я. Змушувала медичних працівників співпрацювати з ворогом. 
 
За її вказівкою з будівлі лікарні було прибрано усю державну символіку України. Після оголошення окупаційною владою так званої «евакуації» підозрювана забезпечила вивезення обладнання та майна лікарні до смт Іванівка Генічеського району з метою продовження своєї діяльності. 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБУ в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 453