Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2024

На Херсонщині судитимуть місцеву мешканку, яка стала «депутаткою» з «мандатом єдинороса»

             

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 51-річної жительки за фактом державної зради та колабораціонізму (ч. 2 ст. 111, ч. 4, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
Слідством установлено, що обвинуваченау березні-вересні 2022 року брала участь у «виборах депутатів законодавчих зборів» від партії «єдина росія». У «передвиборчих турах» по окупованих м. Нова Каховка, Голопристанському, Генічеському районах регіону вона закликала місцеве населення до підтримки порядків та законів рф, популяризувала владу країни-агресорки. 
 
Зобов’язувала жителів отримувати паспорт громадянина рф для участі в так званих «виборах» та закликала голосувати за неї.
 
Після «виборів» жінка обійняла посаду так званого «першого заступника голови» незаконного органу влади – «Херсонської обласної думи». 
 
Влітку 2023 року обвинувачена зареєструвала згідно російського законодавства підприємство «Новокаховський хлібзавод». На потужностях якого випікали хлібобулочні вироби для окупантів. 
 
Також жінка незаконно перереєструвала ПРАТ «Херсонліфт» як юридичну установу рф, очолила його, вела господарчу діяльність за російськими стандартами та проводила розрахунки у рублях.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП у Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 408