Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2024

12 років позбавлення волі – засуджено підсанкційну «першу заступницю» окупаційного голови Скадовська на Херсонщині

   

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур мешканку регіону визнано винною у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ст. 111-2 КК України).
 
Її засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.
 
Доведено, що засуджена пішла на співпрацю з ворогом та у період з березня до травня 2022 року обіймала посаду «заступниці» так званого «голови Скадовської військової адміністрації».
 
На псевдопосаді жінка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарських функції. Погрозами забезпечувала участь місцевих жителів та підпорядкованих їй працівників у проросійських заходах. 
 
Передавала російським спецслужбам інформацію щодо проукраїнськи налаштованих громадян. Використовуючи таку інформацію окупанти незаконно затримували людей, змушували їх співпрацювати та проводили обшуки у домівках. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного затримання засудженої.
 
Також рішенням Ради національної безпеки і оборони України до засудженої застосовано санкції строком на 5 років.
 
 

Автор: Херсонська обласна прокуратура
кількість переглядів: 416