Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

Через побої та знущання примушував громадян до співпраці із окупантами - повідомлено про підозру жителю Херсонщини

  

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур жителю регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). 
 
За даними слідства, у серпні 2022 року 51-річний підозрюваний обійняв посаду «начальника» у незаконному правоохоронному органі, створеному окупаційною владою – «отделении МВД по Каланчакскому муниципальному округу ГУ МВД Херсонской области». 
 
На цій посаді він забезпечував придушення будь-яких проявів незгоди із діями окупантів. На території Каланчацької громади за його вказівками  затримували людей із проукраїнською позицією. Змушували йти на співпрацю, погрожуючи розправою. 
 
Також його підлеглі проводили незаконні обшуки у помешканнях місцевих жителів та ув’язнювали їх. 
 
Затриманих піддавав фізичному та психологічному насиллю – били, погрожували вбивством, обмежували в їжі та санітарних потребах. У цьому підозрюваний брав безпосередню участь.  
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. Оперативний супровід - 1 відділом ГВЗНД УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 342