Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

На Херсонщині судитимуть депутата селищної ради за державну зраду

  

Прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Новотроїцької селищної ради від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» за фактом  державної зради   (ч. 2 ст. 111 КК України).

 
Слідством встановлено, що обвинувачений, бувши керівником агрофірми, закликав місцеве населення співпрацювати з представниками країни-агресора. 
 
Погрожуючи працівникам звільненням він змушував їх брати участь у псевдореферендумі щодо приєднання Херсонщини до рф.  
 
У грудні 2022 року він перереєстрував агрофірму у податковій службі росії. Відтоді, замість бюджету України, почав перераховувати податки до країни-агресора. 
 
Сільськогосподарську продукцію з окупованої території вивозив спочатку до Криму, а згодом, під виглядом експортної продукції росії, судами переправляв до інших країн. 
 
Крім того, він сприяв ворожим військам у проведенні ремонту техніки, облаштуванні блок-постів, забезпечував їх продуктами та засобами гігієни. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 336