Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

«Вибори» на території окупованої Херсонщини – трьом жителькам регіону повідомлено про підозру

        

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області трьом  жителькам регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
За даними слідства, одна з підозрюваних у вересні 2023 року, перебуваючи на території окупованого Каховського району, взяла участь у проведенні так званих «виборів» до «місцевих рад» міста Каховка та села Малокаховка.
 
Жінка видавала місцевим жителям заяви на включення до списку виборців, бюлетені, закликала до участі у голосуванні. Пояснювала, як правильно заповнювати бланки та вела облік тих, хто віддавав голоси. 
 
Ще дві підозрювані у квітні 2023 року добровільно очолили «Голопристанську та Чаплинську територіальні виборчі комісії» відповідно. Обидві займалися організацією та проведенням «виборів» до «Херсонської обласної думи І скликання» та місцевих «рад депутатів».  
 
Вони формували «дільничні виборчі комісії», контролювали їх діяльність. Займалися інформуванням населення та розміщенням агітаційних матеріалів щодо «кандидатів». Видавали бюлетені, складали протоколи із результатами «виборів» та під час перших «сесій» місцевих «рад» вручали «депутатам» посвідчення. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 367