Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

Розтрата понад пів мільйона гривень – підозрюється екскерівник херсонської лікарні

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому керівникові однієї з лікарень міста у розтраті чужого майна у великих розмірах, вчинене шляхом зловживання службовим становищем та в умовах воєнного стану  (ч. 4 ст. 191 КК України). 
 
 
За даними слідства, підозрюваний з 2019 року обіймав посаду генерального директора однієї з лікарень Херсона. У червні 2022 року, він пішов на співпрацю з ворогом та став так званим «виконувачем обов’язків головного лікаря» того ж закладу, реорганізованого за російським законодавством.
 
Будучи обізнаним про наявність грошей на рахунках установи, зловживаючи службовим становищем, чоловік уклав угоду на поставку техніки із ФОП, що працював на окупованих територіях. Таким чином з рахунку української медустанови підприємцю незаконно перераховано 540 тис. грн.  
 
Нагадаємо, у жовтні 2023 року, колишньому керівникові Херсонської лікарні повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 322