Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2024

На понад 640 млн грн арештовано майно депутата Херсонської облради, який перейшов на бік ворога та вступив до путінської партії «єдина росія»

           

За клопотанням прокурора Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури, накладено арешт на майно, яке належить депутату Херсонської обласної ради підозрюваному у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 4, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 
Загальна вартість арештованого – понад 640 мільйонів гривень. Це корпоративні права у 12 агрофірмах та підприємствах, належні їм земельні ділянки, загальною площею 2.5 тис. га, тепличний комплекс, автозаправний комплекс, більше 30 об’єктів нерухомого майна, транспортні засоби, мисливські рушниці, карабін, банківські рахунки. 
 
Наразі вживаються заходи щодо передачі арештованого майна в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.
 
За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсонщини підозрюваний пішов на співпрацю з ворогом. Він перереєстрував у фіскальних органах рф українське державне підприємство, що спеціалізується на розведені риб, а також підконтрольні йому підприємства у галузі сільського та паливного бізнесу. Таким чином підозрюваний здійснював господарську діяльність, забезпечуючи надходження податків до бюджету країни-агресора. 

 
На території підконтрольних підприємств фігурант розмістив особовий склад збройних формувань рф, забезпечував усім необхідним, підтримуючи їх боєздатність. 

 
Окрім того, у вересні 2023 року він обрався депутатом від політичної партії країни-агресора «єдина росія» до так званої «державної думи Херсонської області» створеної на тимчасово окупованій території регіону. 

 
Досудове розслідування здійснюється ХРУП ГУНП в області, оперативний супровід - ГУ СБ України в АР Крим. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 421