Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

Судитимуть учасників організованої групи, яка у Херсоні спеціалізувалася на збуті сурогатного алкоголю та контрафактних тютюнових виробів

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи, яких звинувачують у виготовленні, збуті підакцизних товарів, а також зберіганні, придбанні, та збуті підроблених марок акцизного податку (ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204, ч. 3 ст. 199 КК України). 
 
Слідством встановлено, що у березні 2023 року двоє братів, жителів Херсона, організували та очолили злочинну групу, до складу якої залучили спільних знайомих.
 
Група спеціалізувалася на незаконному виготовлені алкогольних напоїв, їх зберіганні та збуті. Через мережу роздрібної торгівлі реалізовували виготовлений алкоголь та контрафактні тютюнові вироби. 
 
Процес виготовлення алкогольних напоїв відбувався в антисанітарних умовах - спирт невідомого походження чоловіки розводили водою, розливали у пластикову тару та розвозили замовникам і по точках продажу. 
 
За місцем виготовлення і зберігання незаконної продукції, а також проживання фігурантів правоохоронці провели обшуки. Вилучили тютюнові та алкогольні вироби, документи та чорнові записи, засоби зв’язку, два автомобілі, ємності з барвниками, ароматизаторами та понад 200 тисяч гривень. 
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУНП в Херсонській області.
 
За вчинене обвинуваченим загрожує позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 362