Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

Організація та проведення псевдореферендуму на Херсонщині – судитимуть «заступницю голови ДВК» у Борозенському

                    

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
Слідством встановлено, що обвинувачена у вересні 2022 року брала участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф. На псевдопосаді «заступника голови дільничної виборчої комісії», створеної окупаційною владою у смт Борозенське вона організовувала роботу «виборчкому».
 
З 20 по 27 вересня під час проведення фейкового плебісциту жінка видавала «бюлетені» для голосування, вела облік осіб які «проголосували».
 
Після завершення так званого «референдуму» вона здійснила підрахунок та передала «бюлетені» представникам окупаційної адміністрації, для подальшої фальсифікації результатів на користь кремля. 
 
Наразі обвинувачена утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду. Також у рамках кримінального провадження на її майно, вартістю майже 700 тис. грн, накладено арешт. 
 
Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 395