Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Депутата райради від «ОПЗЖ», який при окупантах став «головою» Новотроїцького на Херсонщині, засуджено до 10 років ув’язнення

           

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур визнано винним у колабораціонізмі депутата Генічеської районної ради від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
 
Йому судом призначено покарання - 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги на строк 15 років з конфіскацією майна.
 
Доведено, що обвинувачений, у липні 2022 року обійняв посаду так званого «голови Новотроїцької військово-цивільної адміністрації Херсонської області» про що особисто заявив на зборах з працівниками закладів освіти у захопленій будівлі місцевої адміністрації.
 
У взаємодії з представниками окупаційної влади держави-агресора чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, здійснював загальне керівництво закладами освіти, культури, охорони здоров’я.
 
Також засуджений неодноразово брав участь у пропагандистських заходах, організованих на підтримку дій країни-агресора та окупаційної влади.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 343