Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

До 10 років ув'язнення з конфіскацією майна засуджено мешканку Херсонщини, яка очолила відділ Голопристанської окупаційної адміністрації

              

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур визнано винною у колабораціонізмі мешканку міста Гола Пристань (ч. 5 ст.111-1 КК України).
 
 
Вироком суду її засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.
 
Доведено, що у червні 2022 року обвинувачена пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду так званого «начальника відділу по справам освіти, молодіжної політики, культури і спорту» у Голопристанській окупаційній адміністрації.  
 
На псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, завдання окупаційної влади, спрямовані на впровадження освітнього процесу за стандартами рф.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту її фактичного затримання.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 390