Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

До 12 років ув’язнення засуджено експосадовця з Херсонщини, який очолив окупаційний орган та забезпечував ворога необхідним

             

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури та Скадовської окружної прокуратури визнано винним у колабораціонізмі та пособництві країні-агресору експосадовця одного з міжрайонних управлінь водного господарства (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
 
Вироком суду його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.
 
Доведено, що під час тимчасової окупації Бериславського району засуджений пішов на співпрацю з ворогом. На початку серпня 2022 року він обійняв посаду «администратора» так званого «Бериславского управления «Оросительных систем».
 
Чоловік забезпечував функціонування підприємства та перереєстрував його за законодавством рф, здійснював добір працівників та розпоряджався майном.
 
На території очолюваного ним підприємства здійснювався ремонт російської техніки, а для потреб армії країни-агресора він передав спецтехніку та автомобілі.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 546