Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Організував у Херсоні надання медичної допомоги російським військовим – повідомлено про підозру «керівнику» медустанови

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури місцевому жителю заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 
 
 
За даними слідства, 57-річний підозрюваний у червні 2022 року пішов на співпрацю із ворогом та обійняв посаду «в.и.о. главного врача» окупаційної установи «ГБУ «Территориальное медицинское объединение МВД». 
 
Підозрюваний зареєстрував «установу» у незаконно створених окупаційною владою органах. Для «легітимності повноважень» виготовив кліше гербової печатки, яку використовував під час виконання господарських функцій. 
 
Чоловік агітував громадян України працевлаштовуватись до незаконно створеної організації, виплачував співробітникам зарплатню у рублях. Крім того, обіцяв підлеглим «погони» країни-агресорки та організовував надання медичної допомоги російським військовим. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 455