Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Обійняли керівні посади в окупаційній службі виконання покарань – судитимуть чотирьох експрацівників колонії у Херсоні

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду чотири обвинувальні акти стосовно чотирьох колишніх співробітників державної установи «Північна виправна колонія № 90», які перейшли на бік ворога. 
 
Усім їм інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), і двом з них ще колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 
 
Слідством установлено, що навесні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона двоє з них працевлаштувалися до незаконно створеного окупаційною владою органу – «Управління служби виконання покарань по Херсонській області», а інші двоє - у підпорядковані йому окупаційні установи. 
 
На псевдопосадах так званих «першого заступника начальника Управління», «начальника відділу режиму та нагляду Управління», «начальника СІЗО» та «начальника відділу колонії» вони виконували рішення окупантів, сприяючи встановленню та функціонуванню системи виконання покарань держави-агресора на території Херсонської області.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР у м. Мелітополі, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 483