Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Взяли участь в організації та проведенні псевдореферендуму – повідомлено про підозру двом жителям Херсонщини

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур двом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
За даними слідства, 31-річний підозрюваний підтримав окупантів у проведенні псевдореферендуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до рф. Чоловіка призначили членом «дільничної виборчої комісії», яка діяла на території одного з районів обласного центру. 
 
У складі мобільної групи чоловік здійснював прийом виборців, видавав бюлетені та перевіряв відповідність до списків жителів Херсона. 
 
Інша підозрювана, 49-річна жителька області, за аналогічних умов приєдналася до «двк», яка працювала на території села Чорнобаївка. Жінка здійснювала подворовий обхід жителів, пропонувала поставити потрібну позначку у бюлетені.  

       
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 517