Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

За колабораційну діяльність та виправдовування агресії проти України судитимуть колишнього директора Музею історії Нової Каховки

                  

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора Музею історії Нової Каховки за фактом колабораціонізму та виправдовування збройної агресії рф (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).
 
 
Слідством встановлено, що обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом на території тимчасово захопленого Каховського району. Чоловік вів антиукраїнську пропаганду у засобах масової інформації країни-агресорки та називав себе «заведующим сектором пресс-службы Каховской администрации». 
 
У своїх коментарях для російських медіа підозрюваний виправдовує збройну агресію проти України та окупацію територій. Називає «воєнними злочинцями» саме українську армію та перекладає на неї відповідальність за злочини рф - йдеться зокрема про руйнування Каховської ГЕС та Музею історії Нової Каховки. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 257