Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Ведення агресивної війни та окупація Херсонщини – підозрюється генерал-лейтенант південного військового округу армії рф

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури генерал-лейтенанту армії рф заочно повідомлено про підозру у веденні агресивної війни (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).
 
 
За даними слідства, в 2022 році до ведення бойових дій на території Херсонщини військове керівництво країни-агресорки залучило генерал-лейтенанта - командувача 49-ї загальновійськової армії південного військового округу.
 
Йому підпорядковувались щонайменше сім бригадних формувань, інженерно-саперний полк, спецпризначенці, які вели агресивну війну.
 
Під керівництвом підозрюваного було захоплено дамбу Північнокримського каналу, окуповано Херсон та тривав наступ на Миколаїв.
 
Виконуючи вказівки генерала, військові рф обстрілювали об’єкти цивільної та житлової інфраструктури, грабували та вбивали мирне населення. Через такі напади на території області постраждало щонайменше 2 тисячі цивільних, серед них жінки та діти.
 
Ведучи агресивну війну, підрозділи армії рф окупували більшу частину Херсонщини, здійснили повну економічну та гуманітарну блокаду регіону. Окупанти встановлювали незаконні блок-пости, де обшукували та вилучали особистий транспорт громадян України, деяких цивільних нелегально ув’язнювали.
 
Досудове розслідування - Управління СБУ в Херсонській області. Оперативний супровід забезпечував підрозділ контррозвідки Управління СБУ в області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 355