Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

«Опікувалась» бюджетом окупованого Херсона – судитимуть ексчиновницю міськради

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  колишньої заступниці директора одного з департаментів Херсонської міської ради за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
 
Слідством встановлено, що у липні 2022 року обвинувачена пішла на співпрацю із ворогом та стала «начальником управления финансов отраслей производственной и непроизводственной сферы ВГА города Херсона».
 
При цьому, усвідомлюючи протиправність своїх дій, виконувала покладені на неї функції під вигаданим прізвищем. 
 
Обвинувачена комплектувала штат псевдоустанови, запрошувала на роботу колишніх колег. Виконуючи накази окупаційної влади, координувала питання формування «бюджету міста», його видатків та виконання. Контролювала кошторис бюджетних установ та цільового використання ними грошей. Надавала методичну допомогу щодо фінансових питань нижчим за рангом органам окупаційної влади. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 495