Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

Під головуванням керівника Херсонської обласної прокуратури Сергія Гриценка відбулась оперативна нарада за підсумками роботи у 2023 році

               

9 лютого керівник Херсонської обласної прокуратури провів оперативну нараду зі своїми заступниками, керівниками структурних підрозділів обласної прокуратури та керівниками окружних прокуратур за підсумками роботи у 2023 році, а також визначення пріоритетних напрямів прокурорської діяльності та основних завдань на наступний період.
 
Зустріч розпочалась із хвилини мовчання в пам’ять про тих, хто загинув, захищаючи свободу нашої країни.
 
На початку свого виступу Сергій Гриценко доповів про подальші напрями роботи, що визначені Генеральним прокурором,  який також  на нараді наголосив: «Наш головний принцип - у центрі зусиль правоохоронної системи має бути людина».
 
«Такий принцип має бути головуючим і для прокурорів Херсонщини», - сказав Сергій Гриценко.
 
Водночас, наголосив керівник, незмінний пріоритет роботи прокуратури сьогодні – це документування й розслідування міжнародних злочинів російської федерації. Та в цьому контексті - допомога і відновлення справедливості для тих, хто постраждав від дій держави-терориста.
 
«Минулого року завдяки належному здійсненню прокурорами процесуального керівництва за результатами розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного порядку повідомлено про підозру 66 особам, щодо 58 обвинувальні акти скеровано до суду. У трьох кримінальних провадженнях щодо 4 осіб винесено обвинувальні вироки», - такі цифри навів Сергій Гриценко.
 
Керівник зазначив, що триває спільна з іншими правоохоронними органами робота, спрямована на викриття зрадників, колаборантів, пособників ворога та притягнення їх до відповідальності.
 
«Прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у 1554 кримінальних провадженнях указаної категорії. За результатами розслідування 421 особі повідомлено про підозру. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 414 осіб. Судами першої інстанції ухвалено 75 обвинувальних вироків стосовно 75 осіб, 2 з них призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі», - наголосив Сергій Гриценко.
 
На захист інтересів держави, за словами керівника, прокурорами зосереджено увагу на усуненні порушень при використанні бюджетних коштів, фактах неналежного утримання захисних споруд цивільного захисту та припиненні незаконного володіння громадянами російської федерації та республіки білорусь земельними ділянками сільськогосподарського призначення.
 
Прокурорами на захист інтересів держави пред’явлено позовів на загальну суму 2 млрд 322 млн грн. Вартість активів, щодо яких судами постановлено рішення про задоволення вимог прокурора, склала 2 млрд 487 млн грн.
 
«Судові рішення, постановлені на користь держави за позовами прокурора, реально виконано на 819 млн грн. Площа повернутих земель та незаконне надання яких попереджено, складає 3732 га», - зазначив Сергій Гриценко.
 
Також він наголосив, що у цей надскладний час потребує суттєвої активізації протидія кримінальним правопорушенням у земельній, бюджетній сферах, у сфері корупції, незаконного обігу наркотичних засобів та зброї, боротьбі з організованою злочинністю.
 
Сергій Гриценко зосередився на необхідності посилення роботи з виявлення та розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним використанням гуманітарної допомоги, зловживанням при державних закупівлях.
 
Окремим важливим напрямом залишається захист прав дітей та протидія домашньому насильству.
 
Проаналізувавши стан справ, очільник прокуратури поставив вимогу перед працівниками покращити ефективність діяльності на закріплених напрямах.
 
За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів обласної прокуратури на наступний період.
 
Підсумовуючи, керівник Херсонської обласної прокуратури Сергій Гриценко зазначив: «Зараз у нас з вами дуже багато роботи, акумулюємо всі сили – і працюємо на повну заради нашої Перемоги та відновлення справедливості».
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 443