Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

12 років ув’язнення із конфіскацією майна - засуджено жителя Херсонщини за колабораціонізм та пособництво ворогу

              

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним у колабораційній діяльності та пособництві країні-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Вироком суду його засуджено до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади, а також займатися діяльністю, пов’язаною із виборчим процесом строком на 15 років.
 
Доведено, що в червні 2022 року засуджений пішов на співпрацю із окупаційною владою рф та обійняв посаду директора захопленого КП «Агрофірма радгосп Білозерський», що вирощує сільськогосподарську продукцію.
 
Псевдодиректор перереєстрував вказане підприємство в органах окупаційної адміністрації, передав матеріальні ресурси військовослужбовцям та співробітникам спецслужб рф.
 
Також він допомагав окупаційній владі впроваджувати на Херсонщині обіг валюти країни-агресорки та реалізовував продукцію підприємства у рублях.
 
Погрозами змушував підлеглих брати участь у псевдореферендумі щодо виходу зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонщини.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 497