Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

Очолили «тервиборчкоми» на окупованій Херсонщині – повідомлено про підозру двом жителям регіону

               

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур двом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у квітні 2023 року обидва підозрюваних – 56-річний чоловік та 46-річна жінка, співпрацюючи із ворогом, обійняли посади «глав» так званих «Ивановской и Новотроицкой территориальных избирательных комиссий» для участі та організації виборів депутатів до місцевих псевдоорганів -  «советов депутатов муниципальных округов».
 
На цих посадах підозрювані підбирали кандидатів та формували склади «участковых избиркомов», розробляли та затверджували календарний план заходів для проведення псевдовиборів. Опрацьовували протоколи та інші документи щодо результатів «голосування».
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 359